Cursussen

Hieronder vindt u het programma-overzicht van de meerdaagse cursussen:
– CURSUS Taart decoreren (2 dagdelen) – Royal Icing
– CURSUS Basis Franse patisserie (2 dagdelen) – Herfst, of Kerst-special
– CURSUS Franse Patisserie (3 specialisatie-modules van elk 3 dagdelen) – Chocolade, Entremet, en/of Petit Patisserie & Dessert-op-bord.

Tip: Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn? Like Chapeau op facebook! (Zie link onderaan deze pagina)

CURSUS: TAART DECOREREN – Royal Icing (2 dagdelen)

royal-icing-300pix-72dpiDeze cursus is bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om meer te weten te komen over gedetailleerd spuitwerk. Heeft u weleens een spuitzak vast, maar wilt u graag meer te weten komen over de techniek achter gespoten decoraties? Tijdens het eerste dagdeel ligt de focus op het leren spuiten. Sylvia zal u een aantal technische oefeningen uitleggen en laten uitproberen, waardoor u al snel de basis-beginselen van het werken met royal icing eigen maakt. Tijdens het tweede dagdeel gaat ieder voor zich een eigen taart decoreren.

Deelname: volwassenen (15+).
Prijs: € 75,- per persoon (inclusief materialen, koffie & thee met iets lekkers)
Datum: Do 24 november en 08 december 19:30-22:00

CURSUS: BASIS FRANSE PATISSERIE (2 dagdelen)

Oefening baart kunst - spuitwerk 72dpiDeze cursus is geschikt voor zowel beginners, als voor diegenen met al iets meer ervaring in de keuken. In deze cursus leert u een aantal van de belangrijkste basis technieken uit de Franse patisserie. Over 2 avonden verdeelt gaat u onder andere aan de slag met de bereiding van de klassieker de Tartelette, leert u beslag sjabloneren (in Deel 1: Deeg en Beslag), en geven we een winterse twist aan de Charlotte Russe (in Deel 2: Techniek van het werken met taartringen).

Deelname: volwassenen (15+).
Prijs: € 89,- per persoon.
(inclusief recepten, materialen, koffie & thee met iets lekkers)
Datums:
Vr 18 en 25 november 19:00-22:00
Ma 12 en 19 december 19:00-22:00
– “Kerst-special”

CURSUS: FRANSE PATISSERIE – Specialisatie
(3 modules van elk 3 dagdelen)

Chocolade workshop 72dpi Deze cursus is geschikt voor diegenen die het plezier van het thuis-bakken reeds hebben ontdekt en/of die graag een leuke nieuwe uitdaging willen uitproberen in een ontspannen omgeving. Ervaring is dus niet verplicht. De cursus is opgedeeld in 3 afzonderlijk te volgen modules, met elk een eigen thema uit de Franse Patisserie. In elke module worden een aantal van de belangrijkste basis technieken verder uitgewerkt.

Module 1: Chocolade
Over 3 avonden verdeelt gaat u onder andere leren werken met chocolade, waarbij u zelf leert chocolade op temperatuur te brengen, diverse bonbons te maken, en maakt u (o.l.v. Sylvia) een bonbonnière als showstuk. Een geweldige module, ook voor diegene die nog nooit met chocolade hebben gewerkt, maar er altijd al stiekem van hebben gedroomd het heel goed te kunnen. Gegarandeerd: na deze cursus-module bent u “Totally in choc!”.
Groep zomerentremets 72dpi 600x800Module 2: Entremet
Ontdek nu zelf hoe Sylvia deze prachtige dessert-taarten maakt. De klassieke Franse methode, die ook op internationaal wedstrijd niveau wordt gebruikt. U leert werken met dubbele taartringen, complexere vullingen zoals de cremeux leren bereiden, en natuurlijk na 3 avonden met uw eigen gemaakte entremet naar huis gaan.
Module 3: Petit Patisserie & Dessert-op-bord
We gaan ons richten op het klein dessert-gebak en hoe deze te verwerken op een professioneel dessert-op-bord. Hiervoor is niet alleen de bereiding van het “hoofd” element van het dessert (het “gebakje”) belangrijk, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan alle extra’s die op het bord moeten komen te liggen, wil je een toetje kunnen omtoveren in een chef-waardig “Kerst” dessert-op-bord.

img_9105-72dpi-300pixDeelname: volwassenen (15+).
Prijs: € 129,- per module/per persoon.
(inclusief recepten, materialen, koffie & thee met iets lekkers)
Datums:
Woe 16, 23 en 30 nov. 19:00-22:00 – Module 1
Voorjaar 2017
– Module 2
Voorjaar 2017
– Module 3

Wilt u liever met uw eigen groep(je) een van bovenstaande workshops of cursussen volgen? Dat kan. Sylvia maakt daarvoor een afspraak met u buiten het hierboven genoemde programma om. Voor meer informatie neemt u contact op met Chapeau.